Ohjelma ja aktiviteetit

Alla olevan osuuskunnan järjestämän ohjelman ja aktiviteettien lisäksi mm.

  • Pika-arpajaiset Suomen postcrossingyhdistyksen deskillä (1, Lasipiha)
  • Zeppelin-postimerkkiarvonta Hämeenlinnan postimerkkikerhon deskillä (Oval Point -keräilytapahtuma, 2. krs lämpiö)

Korttien Tarinat -ohjelmalava

Kehräämö (2. krs)

11.30 Postcrossing-bingo

Tule pelaamaan bingoa Postcrossingin maakoodeilla, mukaan mahtuu 50 pelaajaa. Kupongin saat veloituksetta Suomen postcrossingyhdistyksen deskiltä (nro 1, Lasipiha).

12.00 Kuvan vallankumous – valokuvapostikortin tarina

Valokuvapostikortti aloitti kuvien tulvan 1800-luvun lopulla. Se mullisti viestinnän ja vyörytti kuvia maailmalta yhä kiihtyvällä vauhdilla. Postimuseon projektitutkija Heini Sorakivi kertoo esitelmässään valokuvapostikortin historiasta.

13.00 Katja Saario – Vuoden taiteilija 2024

Erityisesti rakastetuista kettukuvituksistaan tunnettu Katja Saario on Suomen postcrossingyhdistyksen vuoden taiteilija 2024. Päivi Söderberg haastattelee ja keskustelee Katjan kanssa hänen työstään ja tuotannostaan. Katja on kuvittanut tämän vuoden Korttien Tarinoiden festivaalipostikortin ja -postimerkin.

14.00 Postcrossing-bingo

Tule pelaamaan bingoa Postcrossingin maakoodeilla, mukaan mahtuu 50 pelaajaa. Kupongin saat veloituksetta Suomen postcrossingyhdistyksen deskiltä (nro 1, Lasipiha).

15.00 Addio Bambolina, ihmeellisiä ovat korttien tiet

Vuonna 1905 pariisilainen koulutyttö Suzanne Leblanc etsi lehti-ilmoituksella kirjeenvaihtoystävää. Siihen vastasi barcelonalainen Remigi Dargallo tarkoituksenaan harjoittaa ranskan kieltään.

Tavanomaiset kortit vaihtuivat pian omatekoisiin, ja etenkin Remi osoittautui lahjakkaaksi ja omaperäiseksi piirtäjäksi. Kaiken lisäksi hän suunnitteli korttinsa palapelien muotoon.

(Remi sai aikanaan nimeä taitavana pilapiirtäjänä, mutta vaihtoi taidehaaveensa menestyksekkääseen uraan lääkärinä ja tutkijana)

Suzannen ja Remin tarina on merkillisimpiä ja sykähdyttävimpiä Korttien Talon näyttelyhistoriassa. Remin ainutlaatuinen originaalikokoelma oli esillä Hmeenlinnassa kesällä 2006.

Näyttelyn nimi tuli Remin tavasta signeerata korttinsa sanoin Addio Bambolina, Näkemiin nukke pieni. Markku Laakso tarinoi.

Aktiviteetit