Vieraat

Vieraat tapaat festivaalipäivän aikana ohjelmalavallamme Kehräämössä.

Heini Sorakivi kertoo valokuvapostikortin vallankumouksesta kello 12, Suomen postcrossingyhdistyksen vuoden 2024 taiteilija Katja Saarioon tutustutaan kello 13, ja todellinen postikorttien suurmies, Markku Laakso tarinoi kello 15.

Heini Sorakivi
Heini Sorakiviprojektitutkija
Valokuvapostikortti aloitti kuvien tulvan 1800-luvun lopulla. Se mullisti viestinnän ja vyörytti kuvia maailmalta yhä kiihtyvällä vauhdilla. Postimuseon projektitutkija Heini Sorakivi kertoo esitelmässään valokuvapostikortin historiasta.
Katja Saario
Katja Saariovuoden taiteilija
Katja Saario on tuottelias kuvittaja postikorttimaailmassa. Saario on erityisen tunnettu rakastetuista kettu-korteistaan. Hänen postikortit huokuvat iloa, värejä, ja hyvää mieltä. Minna on Suomen postcrossingyhdistyksen vuoden taiteilija 2024.
Markku Laakso
Markku Laaksopostikorttineuvos
Markku Laaksoa voi syystä kutsua todelliseksi postikorttien asiantuntijaksi. Markku teki pitkän uran postikorteistaan tutussa Paletissa, jonka hänen isoisänsä perusti 1922. Markku on jatkanut korttikauppiaan kutsumustaan Korttien Talossa, joka on Markun sanojen mukaan perustettu rakkaudesta postikortteihin.