Teema

Korttien Tarinat -postikorttifestivaalin pääteema vuonna 2019 on Suomi postikortissa.

Valokuvaaja Taneli Eskola kertoo työstään ja esittelee uutta Kansallismaisemat -postikorttisarjaa. Esko Pärssinen Kuultokuvasta kertoo meille matkailu- ja paikkakuntakorttien historiasta ja nykypäivästä. Postimuseosta Mirka Ylä-Mattila perehdyttää meidät postikorttien historiaan. Suomen postcrossingyhdistys ry:n vuoden taiteilija 2019 Minna Lehväslaiho esittelee postikorttituotantoaan. Kuulemme myös maailmalla ihastusta herättäneen Finnish Nightmares -sarjakuvan taustaa ja kuulumisia Karoliina Korhoselta. Karoliina on piirtänyt tapahtumaamme erikoisleiman. Saat sen lähetyksiisi lähettämällä postisi Verkatehtaalta 14.9.2019.

Vieraat

Taneli Eskola
Taneli Eskolavalokuvaaja
Taneli Eskola on erittäin ahkera valokuvaaja, jonka postikorttituotantoa tuntevat erityisesti Helsingissä asuvat. Eskolan muistakin kuin Helsinki-korteista on tehty postikortteja. Tänä vuonna häneltä tulee Suomen kansallismaisemia esittelevä postikorttisarja.
Karoliina Korhonen
Karoliina Korhonensarjakuvataiteilija
Karoliina Korhonen on oululainen sarjakuvataiteilija, jonka luoma Matti-hahmo on viihdyttänyt paitsi meitä suomalaisia, myös yhä enemmän ulkomailla, eritoten Aasiassa. Karoliina on kuvittanut tämän vuoden tapahtumamme erikoisleiman, omakuvapostimerkin, ja tapahtumapostikortin.
Minna Lehväslaiho
Minna Lehväslaihovuoden taiteilija
Minna Lehväslaiho on tuottelias kuvittaja myös postikorttimaailmassa. Hänen postikortit huokuvat iloa, värejä, ja hyvää mieltä. Minna on Suomen postcrossingyhdistyksen vuoden taiteilija 2019.