Hyvä Postikortin Ystävä!

Suomen suurin postikorttitapahtuma palaa vuonna 2018 juurilleen. Verkatehtaalla syyskuussa järjestettävä postikorttihullujen paratiisi saa nimekseen Korttien Tarinat.

Postikortti on paljon muutakin kuin kuva tai esine. Postikortti on yhä tärkeä osa kulttuuriamme ja postikortteilu on löytänyt uusia osallistumisen muotoja. Esimerkiksi nykyaikana postikortti ruokkii aivan omanlaistaan sosiaalistumista mm jatkuvasti kasvavan kansainvälisen postcrossing-harrastuksen kautta. Postcrossingissakin me suomalaiset olemme väkilukuun suhteutettuna maailman ahkerin postikorttikirjoittajien maa, Suomessa on yli 21 000 postcrossaajaa.

Vastuullisena pääjärjestäjänä toimii vuodesta 2018 alkaen Suomen postcrossingyhdistys ry. Paletti Oy jatkaa tapahtuman pääyhteistyökumppanina.

Korttien Tarinat -tapahtuman pääelementit pysyvät ennallaan, mutta tapahtuman syntyajatusten mukaisesti ohjelmallisuutta lisätään merkittävästi.

Korttien Tarinat näkyy jatkossa ympärivuotisesti myös sosiaalisen median eri kanavissa siten, että vuosi huipentuu syksyisin Hämeenlinnan Verkatehtaan korttifestivaaliin. Tapahtumien välillä verkossa esitellään suomalaisia korttitaiteilijoita, kauppiaita, ilmiöitä, sekä tietenkin niitä korttien tarinoita.

Kuluttajille perustetaan myös Korttien Tarinat Klubi. Klubiin voi liittyä maksutta. Klubilaiset saavat uutiskirjeen kautta postikorttitietoa ympärivuotisesti. Klubilaisille suunnitellaan myös Klubipakettia, jonka jäsen voi noutaa Korttien Tarinat -postikorttitapahtumasta Verkatehtaalta.

Suunnitelmissa on myös Korttien Tarinat -lehti, joka ilmestyy kerran vuodessa. Lehti on jaossa tapahtumassa. Lehdessä on haastatteluja, esittelyjä, ja tarinoita.

Taiteilijoille ja kauppiaille kaikki tämä merkitsee moninkertaista näkyvyyden kasvua ydinasiakasryhmissä. Varsinaisen Korttien Tarinat -tapahtuman ulkopuolella taiteilijat ja kauppiaat voivat myös mainostaa uutiskirjeissä, sekä Korttien Tarinat -lehdessä.

Vuoden 2018 Korttien Tarinat -tapahtuman teemana on luonto. Päävieraana on moninkertaisesti palkittu luontokuvaaja Hannu Hautala.

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi 040 1940 404 ja sähköpostitse info at korttientarinat.fi

Varaa kalenteriisi kuitenkin jo nyt Hämeenlinnan Verkatehdas ja Suomen suurin postikorttitapahtuma lauantaina 15.9.2018.

Iloista joulunaikaa!

Marko Kulmala ja Markku Laakso