Korttien tarinat osuuskunta on päättänyt perua vuoden 2020 tapahtuman Verkatehtaalla. Seuraavan kerran Korttien Tarinat -postikorttifestivaali järjestetään 11.9.2021.

Epidemiatilanne on kehittynyt Suomessa parempaan suuntaan siten, että koronarajoituksien purku on voitu aloittaa kesäkuun alussa. Elokuun alusta alkaen yli 500 hengen yleisötilaisuudet ja tapahtumat on sallittuja myös sisätiloissa. Mikäli epidemiatilanne sallii, kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan lokakuun alussa.

Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti elokuun alusta alkaen yli 500 hengen sisätilaisuuksien edellytyksenä kuitenkin on, että tapahtumajärjestäjä voi varmistaa osallistujien turvallisuuden tarvittaessa toimintaa eriyttämällä siten, että yleisö voi jakautua erillisille alueille, ja että THL:n ohjeita turvaetäisyyksistä voidaan noudattaa.

Korttien Tarinat -tapahtuman luonteeseen kuuluu, että yleisö pääsee vapaasti kiertelemään näytteilleasettajien osastoilla, ja viettämään niillä aikaa. Useille osastoille syntyy ajoittain ruuhkaa ja jonoja.

Osuuskunta totesi, että eriyttäminen ja turvavälit eivät tässä tapahtumassa yksinkertaisesti onnistu, ja koska tieto mahdollisista myöhemmin ilmoitettavista lisälievennyksistä tulee Korttien Tarinoiden osalta liian myöhään, tapahtuman järjestäminen tänä vuonna ei ole mahdollista. On myös mahdollista, että epidemiatilanteen huonontuessa rajoituksia yleisötapahtumien osalta lisätään.

Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran Verkatehtaalla lauantaina 11.9.2021. Korttien Tarinat on järjestetty Hämeenlinnan Verkatehtaalla vuosittain vuodesta 2008 alkaen, ja vuoden 2021 tapahtuma on jo 13. järjestyksessään.

Postikortti juhlii Suomessa 150-vuotisjuhlaa vuonna 2021. Suomessa Postin painattama ehiökortti, edullisemmalla taksalla kuin kirje, otettiin käyttöön 10.10.1871, jolloin ensimmäinen korttierä tuli myyntiin postikonttoreissa. Postikortin 150. juhlavuosi näkyy Verkatehtaalla tietenkin myös Korttien Tarinoiden ohjelmassa ja aktiviteeteissa.

Nähdään Verkatehtaalla 11.9.2021.

Marko Kulmala
toimitusjohtaja
Korttien tarinat osuuskunta